Pagini

marți, 4 iunie 2013

Painea noastra cea de toate zilele


            Noi nu mai cumparam de mult timp paine din comert. O facem in diverse combinatii: cu tarate, seminte de dovleac, in, si ce se mai gaseste.
             Cele din foto sunt cu tarate de ovaz si psyllium.



Si rupta ca la mama acasa.


6 comentarii:

  1. Paine, focaccia si lipie. Toata gama :)
    Eu fac o data pe saptamana, dar din fericire pot cumpara paine de la brutarie si se face paine framantata din faina cu tarate, cum faci si tu. Vara, mai ales la rosii, mancam pesmeti de secara pe care ii luam tot de la brutar. In Romania nu se mai poate cumpara paine buna ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac pesmeti, merg cu salata de vinete, icre sau crema de branza, nu ca nu as prefera painea, dar asa se depun carbohidratii astiaaa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg ca aluatul il pregatesti in masina de paine, dar de copt o coci in cuptor, da?
    Ai incercat si paine fara framantare? Sunt tentata sa incerc, pana nu vine canicula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amestec aluatul la masina de paine la programul taietei, dureaza cam 7 minute si il pun de doua ori, rastorn si modelez painea si o pun la dospit. Nu am facut paine fara framantare (am auzit de ea), mie imi este mult mai usor asa, nu dureaza mult si tot trebuie amestecate ingredientele, teoretic masina la programul asta doar amesteca foarte bine.

      Ștergere
  4. arata foarte bine. dar care este reteta mai exact? sau retetele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Produsele din imagine sunt facute din acelasi aluat. Nu am cantitatile exacte pt ca eu nu am un gramaj anume. Ma ghidez dupa reteta initiala de facut paine doar ca jumatate din faina o inlocuiesc cu tarate (de ovaz, de grau, psyllium) si seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac, chia, etc). Cum am mai spus intr-un raspuns anterior, folosesc programul de facut taietei, e mult mai convenabil pentru mine.

      Ștergere