Pagini

luni, 28 mai 2012

Gradinuta cu flori

Am spus că nu o să locuiesc niciodată la bloc pentru  că am crescut la curte unde am putut să simt bucuriile copilăriei neîngrădita de regulile orașului. La bloc m-aș fi simțit ca un animal la grădina zoologică, așa că ne-am luat căsuța.

O perioadă am plantat haotic tot ce-mi pica în mână. Știam că mica suprafață de pământ o să fie ocupată de tot felul de materiale de construcții  așa că în primă instanță nu am făcut niciun fel de plan.

De la ce am plecat?

 De-a lungul timpului am încercat tot felul de variante. Pentru o perioadă am adus de la mama ciobanescul meu german. Tare ii mai plăcea, spun plăcea pentru că din păcate nu mai este printre noi, să sape gropi și având diferite materiale la îndemană am recurs la varianta asta.
 

 Binențeles că nu eram mulțumită dar așa am crezut și atat am putut să fac în momentul acela.

Anul urmator am terminat construcția casei, am mutat cățelul în partea din față a curții și am incercat o altă amenajare.











 
Era ceva banal dar după pustiul de pietre și fiare ce ne  stăpâniseră curtea până atunci  mi s-a părut supercalifragilistic.

Și-am inceput să bântui internetul, am văzut  grădini luxoase,  grădini cochete, rustice, banale, cottage, de la fiecare am luat cate ceva: o plantă, o idee de ornament, ‘un colțișor’ și binențeles a început o nouă etapă a grădinuței noastre.

 
Ultima nebunie este să înlocuiesc gazonul cu suculente, cu plante perene acoperitoare de sol, în diferite culori  și veșnic verzi.

Chiar dacă grădinuța a suferit diverse modificări nu m-am abătut de la o regulă fundamentală  în organizarea grădinilor mici. Toate plantele înalte sau cățăratoare au fost plantate pe margine pentru a crea senzația de spațiu. De asemenea pentru a avea culoare pe toată perioada anului am ținut cont de perioada de înflorire a speciilor plantate.





 
Menționez că majoritatea ornamentelor sunt realizate de noi iar plantele au fost cumpărate în ghivece mici sau la reduceri, spun acest lucru pentru că știu că sunt pasionați de grădinărit care se tem să înceapă  organizarea grădinlor din lipsă de fonduri. Pentru mine satisfacția este cu atat mai mare cu cât din nimic sau cu foarte puțin am reușit să realizăm  ceva plăcut nouă și se pare și celor care ne-au vizitat.
read more "Gradinuta cu flori"

joi, 24 mai 2012

Începuturi


De ce și blog?
Poate pentru că într-un forum ideile și punerea lor în practică se pierd printre ale celorlalți și m-am gandit să  le colectionez cumva în alt spatiu. 
Așadar, într-o după-amiază ploioasă mi-am luat laptopul în brate și cățelul alături și m-am apucat să butonez.
Rezultatul mi se pare mulțumitor.


read more "Începuturi"